RB COMMUNICATIE

Ronald brouwers

ronald.brouwers@xs4all.nl -------------------------------------------------------------------------------------------tel 0613282078
Mediatraining en crisiscommunicatie

De (sociale) media zijn volop in beweging. Daarop snel anticiperen is van groot belang. Niet alleen richting de traditionele media, maar ook via de sociale media. De regie krijgen en houden geeft vertrouwen niet alleen naar journalisten maar ook naar uw klanten, de bevolking, de overheid en de eigen medewerkers.

RB Communicatie biedt op verschillende niveaus mediatrainingen aan om u voor te bereiden op een succesvol mediaoptreden.

Daarmee krijgt u vertrouwen en zelfvertrouwen om actief met de juiste voorbereiding de regie te krijgen en te behouden.

RB Communicatie is uniek omdat wordt gewerkt met specialisten uit de zakenwereld en ervaren journalisten. Trainingen, coaching en advies omvatten daarmee het hele spectrum van bedrijfsleven en media.

De methode

De mediatrainingen van RB Communicatie zijn vooral praktisch. Voldoende theorie om handvatten en vertrouwen te krijgen. Het gaat vooral om oefenen en trainen. U gaat direct zelf aan de slag met cases op maat gemaakt, realistisch en uit de praktijk. Geen rollenspellen maar er worden echte interviews gehouden, die levensecht zijn. Als dat nodig is op het scherpst van de snede.

In één dag leert u krachtige, korte en kernachtige boodschappen formuleren. U krijgt regie over het interview. Geleerd wordt dat een goede voorbereiding de sleutel is voor een geslaagd en vertrouwd media-optreden.

De trainingen worden gegeven van basis- tot managementniveau door ervaren communicatiespecialisten uit het bedrijfsleven en televisie, radio- en/of dagbladjournalisten.

 

RB Communicatie biedt de volgende trainingen

• Algemene mediatraining

• Mediatraining gericht op calamiteiten; de pers te woord staan tijdens incidenten

• Mediatraining crisiscommunicatie; de pers te woord staan tijdens een crisis

• Basistraining; voor mensen die wel in aanraking komen met de media, maar niet als woordvoerder op mogen treden

• Strategisch communiceren; een mediatraining voor gevorderden. Hoe kun je de media bespelen en gebruiken?

• Speedmediatraining; voor beleidsmakers met weinig tijd . Op maat gesneden trainingen, zowel individueel als in groepsverband, geheel verzorgd op locatie of in-company

• Op maat gesneden trainingen op een elk gebied van de journalistiek, b.v. de pers-overvaltraining, het studio-interview, het lange kranteninterview

• Toevoeging media aan uw calamiteitenoefening; professionele journalist(en) biedt tijdens de oefening reëel tegenspel en doet na afloop verslag van bevindingen.