RB COMMUNICATIE

Ronald brouwers

ronald.brouwers@xs4all.nl -------------------------------------------------------------------------------------------tel 0613282078
Woordvoering, crisiscommunicatie, persvoorlichting

De brand bij Chemi-Pack in Moerdijk en de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Incidenten met een zeer grote impact. De pers staat direct op de stoep. Er moet direct gecommuniceerd worden. Maar ook bij kleinere incidenten is de pers en de bevolking steeds sneller paraat. De sociale media en ook traditionele media moeten worden bediend. Gebeurt dit niet dan bent u de regie over het communiceren rond het incident  kwijt. Anderen gaan dan over uw bedrijf of organisatie communiceren.

 

Vooral het eerste uur (door hulpverleners niet voor niets golden hour genoemd) is daarbij van zeer groot belang. In dat uur wordt vaak bepaald hoe het verdere verloop van de communicatie gaat. In de eerste twee uur, niet voor niets  de chaotische fase genoemd,  is nog niet veel bekend en toch wil de  pers en vooral de omgeving zo snel mogelijk geïnformeerd worden over het incident en de gevolgen. Een crisis groeit omdat er een informatievacuüm ontstaat.

 

Communicatie speelt dan een cruciale rol bij het managen van een crisis of calamiteit.Daarbij draait het om het zo snel mogelijk managen van het tekort aan tijd, organisatie en feitelijk juiste informatie.

 

RB Communicatie weet met deze elementen om te gaan.  Door de journalistiek achtergrond kan direct ingeschat worden wat de impact is voor de omgeving en dus het nieuws. Kunnen snel eerste statements worden afgegeven en  wordt geadviseerd hoe alle communicatiemiddelen ingezet kunnen worden bij traditionele media en sociale media om de regie  te krijgen en te houden.